Website naar aanleiding van 'Revolusi'

Persbericht De Bezige Bij:

'Voor het indrukwekkende boek Revolusi interviewde schrijver, cultuurhistoricus en archeoloog David Van Reybrouck bijna tweehonderd getuigen van de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd. Maar nog veel verhalen zijn onbekend en niet gehoord.

 
Daarom lanceert De Bezige Bij de website Revolusi.nl, een onafhankelijk platform van en voor iedereen. Dit platform biedt iedereen de kans om verhalen over Indonesië te delen. Elk verhaal – van ooggetuigen, nabestaanden, familieleden, vrienden of bekenden – over de koloniale tijd, de Japanse bezetting of de onafhankelijkheidsstrijd is de moeite waard.

David Van Reybrouck: 'Toen ik aan Revolusi werkte, was het een voorrecht om al die getuigen te mogen spreken. Tegelijk besefte ik dat er nog zoveel verhalen onbekend zijn. Ik hoop echt dat deze site een aantal nieuwe stemmen en perspectieven zichtbaar mag maken. De vele lezersbrieven die ik kreeg bevatten alvast schatten aan informatie.'

 
Aangrijpende getuigenissen, taboes in de familie, ongeopende kisten met correspondentie en foto’s op zolder, maar ook vragen over de kolonisatie van Indonesië vinden een plek op Revolusi.nl. Inzendingen kunnen desgewenst anoniem worden opgenomen.'

Onder aan de eerste pagina vindt u een lijst met de optredens in Van Reybroucks tournee met zijn 'theatercollege': door heel Nederland, van april tot oktober van dit jaar.



 
Share our website