Symposium Bridging the Narratives

Het persbericht luidt:

 

Boekpresentatie en symposium Bridging the Narratives. Indonesian and Dutch historians Re-examine the Indonesian Independence War

U bent van harte uitgenodigd om op 2 februari 2023 de presentatie van twee nieuwe boeken over de Indonesische Revolutie bij te wonen:

Revolutionary Worlds: Local Perspectives and Dynamics During the Indonesian Independence War, 1945-1949

Onze Revolutie. Bloemlezing uit de Indonesische geschiedschrijving over de strijd voor de onafhankelijkheid, 1945-1949

De boeken zijn samengesteld en geschreven door Nederlandse en Indonesische historici. Deze publicaties komen voort uit het onderzoeksprogramma Onafhankelijkheid, dekolonisatie, geweld en oorlog in Indonesië, 1945-1950 en worden uitgegeven door Amsterdam University Press.

Symposium
Tijdens de boekpresentatie zal het symposium Bridging the Narratives: Indonesian and Dutch Historians Re-examine the Indonesian Independence War plaatsvinden. Tijdens dit symposium gaan auteurs van de boeken met elkaar en met het publiek in gesprek. De presentatie zal ook via livestream uitgezonden worden en later terug te kijken zijn. De voertaal is Engels. Meer informatie over het programma en de sprekers volgt op een later moment.

Tijd en locatie
De presentatie vindt op 2 februari 2023 plaats in het Museum Volkenkunde in Leiden van 14:00 tot 18:00 uur.

Aanmelden
Iedereen is welkom om deze presentatie bij te wonen. Aanmelden is verplicht en kan via deze link.
 
Heeft u vragen over dit onderzoek? Die beantwoorden wij uiteraard graag. Mail ons via info@ind45-50.nl. Wij hebben hier de meest gestelde vragen op een rijtje gezet.
 
 
Share our website