Project Herkomst

Het NIOD is een van de instellingen die meewerken aan het 'Pilotproject Provenance Research on Objects of the Colonial Era' (PPROCE). Het huisvest op 17 maart 2022 de presentatie van de eerste uitkomsten, met medewerking van een internationale cast en enkele Nederlandse onderzoekers, onder wie Sri-Lanka-deskundige Alicia Schrikker en Mirjam Shatanawi, die goed thuis is in de Indonesië-collectie van het Tropenmuseum.
Van de website: 'Het doel van PPROCE was om een methodiek te ontwikkelen voor herkomstonderzoek naar collecties met een koloniale context. Tijdens deze presentatie delen de onderzoekers de resultaten van hun case studies van een selectie van Indonesische en Sri Lankaanse collecties en hun aanbevelingen voor herkomstonderzoek naar koloniale collecties.'
U treft hier het complete programma, dat live of online te volgen is.

Bij de foto: Een deel van de collectie van F.W. Stammeshaus, tentoongesteld in zijn huis in Seulimeum ​​(Aceh), 1912. De foto is afkomstig uit het Stammeshaus Archief. Voor leven en werk van deze KNIL-militair,  bestuursambtenaar en verzamelaar kunt u terecht bij de boeiende biografie van John Klein Nagelvoort. 

 
Share our website