Presentatie Van Reybrouck online

Persbericht van De Bezige Bij:

Vijf jaar lang werkte David Van Reybrouck aan Revolusi. Hij reisde door de Indonesische archipel, Japan en Nepal en interviewde de laatst nog levende getuigen van de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd. In zijn boek brengt hij een veelheid aan perspectieven samen en presenteert hij de Indonesische strijd om zelfstandigheid als een gebeurtenis die niet alleen Nederland, maar de ook wereld veranderde.

 

Voor deze speciale boekvoorstelling werken David Van Reybrouck, Ivo van Hove, het ITA-ensemble, De Balie en Uitgeverij De Bezige Bij samen en duiken we aan de hand van literaire teksten, theaterscènes, persoonlijke getuigenissen, historisch materiaal en gesprekken met David Van Reybrouck in de geschiedenis van Indonesië. Tijdens deze theatrale voorstelling van Revolusi proberen we een antwoord te krijgen op de vraag wie zich welk deel van de geschiedenis toe-eigent en waarom. En hoe je als auteur recht kan doen aan het verleden met zoveel betrokken hoofdpersonen.

 

Deze poëtische reis vindt plaats op zondag 29 november om 20.00 uur. Kaartjes voor de livestream zijn voor €12,50 hier te bestellen.

 

David Van Reybrouck (1971) is cultuurhistoricus, archeoloog en schrijver van non-fictie, theater en poëzie. Zijn grootste succes behaalde hij met Congo. Een geschiedenis, dat werd bekroond met meerdere grote prijzen. Daarnaast schreef hij o.a. Pleidooi voor populisme, Tegen verkiezingen en de theaterteksten Para en Missie. Revolusi verschijnt 26 november bij Uitgeverij De Bezige Bij. 

Share our website